Pyłek pszczeli (kwiatowy)- jest to produkt bogaty w składniki odżywcze, który pozytywnie wpływa na nasz organizm. Zawiera białka, węglowodany, witaminy A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, lipidy, a także kwas foliowy, biotynę, kwas pantotenowy oraz sole mineralne.
Właściwości pyłku pszczelego:
pomaga przy zaburzeniach przemiany lipidowej, chorobach wątroby, niedokrwistości, chorobach przewodu pokarmowego, zaburzeniach odżywiania
pomaga przy rekonwalescencji, chorobach układu oddechowego, schorzeniach nerwowych i psychicznych
rekomendowany jest osobom starszym, narażonym na stres, rzucającym palenie
uzupełnia niedobór witamin i minerałów
stosowanie pyłku pszczelego wzmocni odporność organizmu w okresie jesienno zimowym
Zalecana dawka:
dzienna dawka pyłku to 20g-30g (1 łyżka stołowa), należy rozpocząć od małej dawki około 10g, aby przyzwyczaić organizm
Stosowanie pyłku pszczelego:
ziarenka pyłku rozpuścić w ciepłej wodzie, pozostawić na noc i spożyć rano
spożywanie pyłku na czczo pozwoli na lepsze przyswojenie witamin