Pierzga

Pierzga pszczela jest to produkt bogaty w składniki odżywcze wykazujące liczne właściwości prozdrowotne. Przede wszystkim ułatwia proces trawienia, ma pozytywny wpływ na pracę wątroby, żołądka oraz jelit. Składa się z pyłku kwiatowego, mleczka pszczelego, miodu oraz enzymów pszczelich.

Właściwości pierzgi:

  • zawiera w sobie wiele cennych witamin (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D)
  • zawiera mikro- i makroelementów, takich jak magnez, żelazo, miedź, cynk, potas, fosfor, czy sód
  • znajduje swoje zastosowanie w stanach przemęczenia psychicznego
  • wspiera walkę z chorobami jelit, żołądka oraz wątroby, a także w stanach zapalnych jamy ustnej, gardła i przełyku.
  • działa regenerująco i wzmacniająco na nasz organizm, przyspiesza proces rekonwalescencji
  • uzupełnia niedobór witamin i minerałów, działa również bakteriobójczo co pomaga w walce z przeziębieniem
  • redukuje zmarszczki, zmniejsza widoczność rozstępów, nawilża, działa przeciwłupieżowo, zapobiega wypadaniu włosów

 

Zalecana dawka:

  • zalecana dzienna dawka dla osoby dorosłej to około 10g-20g
  • zalecana dzienna dawka dla dziecka to około 5g-10g

 

Stosowanie pierzgi:

  • pierzgę zaleca się rozpuszczać z wodą lub miodem
  • rozpoczynij kuracje od małej dawki by zaobserwować czy nie wystąpią reakcje alergiczne na pyłki kwiatowe (np. dolegliwości brzuszne, swędzenie gardła)
  • pierzga zawiera dużą ilość kwasu mlekowego, który ma właściwości przeciwutleniające

INFORMACJA

Informujemy, że w dniach od 18 do 27 października nie będą realizowane zamówienia. Wszystkie zamówienia złożone w tym okresie będą realizowane i wysyłane 28 października. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.