Pierzga w miodzie

Jest to połączenie naturalnego miodu rzepakowego z pierzgą pszczelą. Pierzga została zmielona, aby móc skuteczniej korzystać z jej właściwości zdrowotnych.  Regularne stosowanie miodu rzepakowego z pierzgą skutecznie buduje naturalną odporność  organizmu. Połączenie słodyczy miodu z goryczą pierzgi, tworzy smaczny oraz łatwo przyswajalny dla naszego organizmu, sposób na wykorzystanie drogocennych właściwości zarówno pierzgi, jak i samego miodu.

Skład:

  • 90% miód rzepakowy kremowany
  • 10% pierzga pszczela

 

Właściwości miodu rzepakowego kremowanego z pierzgą:

  • stymuluje układ odpornościowy
  • zawiera w sobie wiele cennych witamin (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D)
  • zawiera mikro- i makroelementów, takich jak magnez, żelazo, miedź, cynk, potas, fosfor, czy sód
  • znajduje swoje zastosowanie w stanach przemęczenia psychicznego
  • wspiera walkę z chorobami jelit, żołądka oraz wątroby, a także w stanach zapalnych jamy ustnej, gardła i przełyku.
  • działa regenerująco i wzmacniająco na nasz organizm, przyspiesza proces rekonwalescencji
  • uzupełnia niedobór witamin i minerałów, działa również bakteriobójczo co pomaga w walce z przeziębieniem
  • wzmacnia serce oraz zapobiega miażdżycy
  • pomaga w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej
  • zmniejsza odczyn zapalny towarzyszący wrzodom żołądka i dwunastnicy
  • stymuluje układ odpornościowy

 

Zalecana dawka:

  • zalecana dzienna dawka miodu z pierzgą, by budować odporność organizmu to: 40g – 50g (2 łyżki stołowe)

INFORMACJA

Informujemy, że w dniach od 18 do 27 października nie będą realizowane zamówienia. Wszystkie zamówienia złożone w tym okresie będą realizowane i wysyłane 28 października. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.